"Geselig", halssieraad, Merino wol,2017

 

'Waanzinnige Sier'
Sieraden en foto's geinspireerd op werk van Jheronimus Bosch
zondag 26 maart t/m 21 mei 2017
CODA Museum


Fabelachtig, intens gedetailleerd en op het waanzinnige af. Zo is het werk van Jheronimus Bosch te omschrijven. Twaalf kunstenaars lieten zich inspireren door zijn werk. Hun sieraden werden vervolgens gedragen door clienten en medewerkers van Reinier van Arkel: een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Fotograaf Marja Sterck portreteerde hen met de sieraden. Op die manier legde ze de verbinding tussen Jheronimus Bosch en de psychiatrie in Nederland. Want Bosch e de psychiatrie vierden het afgelopen jaar allebei hun vijfhonderdste verjaardag. CODA Museum toont de sieraden en foto's van 26 maart tot en met 21 mei 2017.

De sieraden zijn gemaakt door Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Floor Max, Carla Nuis en Annemiek Steenhuis van het Haarlems Sieraad Collectief. Ook is er werk te zien van kunstenaars uit de omgeving van Den Bosch: Marianne van Heeswijk, Cecil Kemperink, Josja Schepman, Miriam Slaats en Liesbeth van Well.

Aan Waanzinnige Sier hebben een aantal partijen meegewerkt: CODA Musem Apeldoorn, Haarlems Sieraad Collectief (concept), MEETS Margriet Blom (organisatie), individuele deelnemers (sieraden en objecten), Marja Sterck (fotografie), Toon Machiels (concept fotografie), medewerekers en clienten van Reinier van Arkel (fotomodellen), Coloron Photo Design, Stichting Luster, Stichting Jheronimus Bosch 500 en Stichting Cornelius Roozen Fonds.


De opening:
De opening is op zondag 26 maart om 15:00 uur in het CODA Auditorium.
U bent van harte uitgenodigd deze opening bij te wonen.
U kunt zich hiervoor aanmelding via: aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl of 055-5268565.
Download de uitnodiging

Openingstijden:
maandag: gesloten
di t/m vr:10:00-17:30 uur
zaterdag: 10:00-17:00 uur
zondag: 13:00-17:00 uur


Adres:
CODA Museum
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
055-5268400

Meer info:
www.coda-apeldoorn.nl
 
         
Recent
 
         
Gechiedenis:
 
 
     
Waanzinnige Sier    
      Kunstlijn 2016  
      Kunstlijn 2015  
      HSC en Simone de Groot  
      Poppenproject  
      Sieraden Avontuur  
Vilten Sjaals / Body Jewels